Svéd frissítő masszázs

Refreshing Swedish Massage

The most widespread form of massages; it can be found in most beauty salons. It is based on five different movements: caressing, rubbing, kneading, patting and vibrating.  As a result, fatigue decreases and you will feel happy, energized and balanced.

 

 

A svéd masszázs lehet frissítő, revitalizáló, izomlazító hatású. A svéd masszázs az alapja a gyógymasszázsnak, a sportmasszázsnak és a szegment masszázsnak!

 

A svéd masszázs hatása egyértelmű:

·Megnyugtatja és ellazítja a testet, lelket egyaránt

·Csökkenti a stresszt

·Oldja a görcsöket és a feszültséget

 

A svéd masszázs lehet egész testre kiterjedő, vagy részmasszázs.

Végezhetjük terápiás céllal egész testre kiterjedő általános masszázsként  (1 órás kezelés), vagy részmasszázsként egyes testtájékon végzett célzott kezelésként pl. hátmasszázs (a kezelés időtartama 25-30 perc) amely akár napi rendszerességgel is igénybe vehető!

Kiegészítő kezelésként lehet alkalmazni a passzív kimozgatást, melynek célja a mozgás terjedelmének megtartása, a beszűkült ízületek mozgásának oldása. A passzív mozgatást mindig a fájdalom határáig végezzük, bár néha a fájdalom nélküli kimozgatás nem kivitelezhető, ilyenkor mindig a beteg fájdalomtűrő képességét kell szem előtt tartani. Fontos hogy a fokozatosság elvét betartva dolgozzunk! Ízületi gyulladások során is sikeresen alkalmazható terápia. A passzív kimozgatást szükség esetén beleépítem a kezelésbe, amelyet a feltüntetett masszázs ára tartalmaz!

 

A svéd masszázs hatása

A svéd masszázs hatása az izomzatra főként az anyagcsere  meggyorsításán alapszik, segíti a káros bomlástermékek, mint pl. a tejsav eltávozását a szervezetből. Az oxigénnel és tápanyaggal ellátott izom jól működik.  Azokat a kapillárisokat is bevonja a keringésbe melyek nyugalomba voltak. 
Hatása elsősorban helyi hatás, amely közvetlenül befolyásolja a vénás és nyirokkeringést, valamint közvetetten hat az artériás keringésre és az izomtónusra. A masszázs mechanikai hatására értágulást vált ki amely a vérnyomás csökkenéséhez, a szív tehermentesítéséhez vezet.

 

A svéd masszázs javallatai (indikációi)

·Elsősorban az izomzat erejének, anyagcseréjének, rugalmasságának fokozására

·Mozgásszervi betegségek kezelésére

·Degeneratív elváltozások kezelése

·Fájdalamas myalgiák kezelésére

·Ödémák felszívódásának kezelésére

·Vérkeringési zavarokban

·Reumás betegségek: E betegségeknél fellépő fájdalom és a szöveti elváltozások jól befolyásolhatók masszírozással. Nagy ízületek artrózisánál gyakran csak a masszírozással érünk el hosszabb távú fájdalomcsillapítást.

·Belgyógyászati betegség: A masszírozás hatására élénkülő perifériás keringés tehermentesíti a szívet. Hipertónia esetén a görcsösen feszült izomrészek fellazításával a mechanikai inger hatására kitágulnak a perifériás arteriolák, így csökken a vérnyomás, megszűnik a fejfájás….

 

A masszázs ellenjavallatai (kontraindikációi):

·Lázas állapot

·Legyengült, leromlott egészségi állapot

·Tüdő, mellhártya heveny megbetegedése (TBC)

·Vérzékenységben szenvedő beteg

·Menstruáció esetén óvatosan (deréktájon, hason nem)

·Heveny gyulladási folyamatok

A masszázs közvetett és közvetlen hatással van a bőrre, kötőszövetre, izomzatra, az anyagcsere folyamatokra, a vér-és nyirokkeringésre, sőt az idegrendszerre is! Mindenképpen számos pozitív hatása van a szervezetünkre. A svédmasszázs célja: a fájdalom megszakítása, a szövetek keringésének javítása, a szöveti anyagcsere fokozása, az izomtónus normalizálása, a szervezet általános állapotának javítása.


 

 

Elérhetőség

Elixír Stúdió
Rókus sétány 3/1 (Enger bolt mellett)
Pécs
7624

+36-30/255-6161

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode