Fascia Disztorziós Modell (FDM)

 

Mi az FDM?
 

Az FDM elismerten az egyik leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia.

Egy igen új és különösen hatékony mozgásterápiás eljárás, amit az amerikai sürgősségi orvos Steven Typaldos D.O. fejlesztett ki és amit ma már az egész világon egyre szélesebb körökben alkalmaznak.

Igen sok mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik az FDM-mel kezelhetővé, amiket az eddigi terápiák nem tudtak megoldani, vagy csak igen lassú eredményeket mutattak (terápia rezisztens krónikus fájdalompáciensek). Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et sportolói körökben is, ahol a regenerációban minden egyes nap számít.

Find it and fix it fast – találd meg és javítsd meg gyorsan!

Az FDM jelen pillanatban az egyik legsikeresebb manuál terápiás, mozgásszervi fájdalomcsillapító metódus. A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalmakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a visceralis panaszok kezelése terén is.

Miért kell kezelni a fascia disztorziót mozgásszervi fájdalmak esetén?

Akut (sérülés, trauma, hirtelen mozdulat, rándulás stb.) vagy krónikus fájdalmak esetén (hosszabb ideje fennálló nyak-, hát-, derék, térd -és egyéb fájdalom), illetve fájdalom miatti inaktivitás miatt (pl. rándulás után) a fascia rendszerben létrejönnek letapadások, disztorziók (elváltozások). Ezek okozhatnak helyi, pontszerű fájdalmat, kisugárzó fájdalmat, mély ízületi fájdalmat, izomerő csökkenést, mozgásbeszűkülést.

 

 

Elérhetőség

Elixír Stúdió
Rókus sétány 3/1 (Enger bolt mellett)
Pécs
7624

+36-30/255-6161

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode