Dr.Voll-féle diagnosztika

 

 

A Voll-féle elektroakupunktúra is olyan kiegészítő állapotfelmérő módszer, melynek segítségével még a betegségek megjelenése előtt lehet tájékozódni a szervezetben zajló – tüneteket még nem okozó – kóros folyamatokról.  Ez a módszer elsősorban energetikai megközelítésben szemléli a szervezetet, és ezzel egy új diagnosztikai lehetőséget nyújt a gyógyítás számára. A vizsgálat során a kínai meridiánok, akupunktúrás pontok és a hozzájuk rendelt szabályzókörök alapján lehet tájékozódni a szervezet és az egyes szervek állapotáról.

Elmélet

A dr. Reinhold Voll által felfedezett vizsgálati módszer a többezer éves Hagyományos Kínai Orvoslás elméleti alapjait ötvözi a modern elektronikával és számítógépes technikával.

Ennek megfelelően elméleti alapja is kettős. Alapvető kiindulópontja az, hogy minden élő szervezet elektromos és mágneses mezővel rendelkezik. Elektromágneses rezgések irányítják az anyagcserét, a hormonháztartást, az idegrendszer működését, a fájdalomérzet létrejöttét, a biokémiai folyamatokat stb. Az elektromágneses hullámok energiaszintje a testfelszínen mérhető, és jól tükrözik a szervezet aktuális állapotát. 
Másrészről a Hagyományos Kínai Orvoslásból többezer éve ismert energiacsatornákat (meridiánokat) és pontokat (akupunktúrás pontok) használja fel a méréshez. Ezek a pontok ugyanis jó felvilágosítást adnak az egyes szervek, szervrendszerek energetikai állapotáról.
Az egyes pontok, energiacsatornák energiaszintje változó, de van normálérték, az ettől való eltérés diagnosztikus értékű. Az egyes szervek, szervrendszerek alul-vagy  túlműködése tehát a mérés segítségével diagnosztizálható.

A vizsgálat menete

Mivel valamennyi meridián a kéz vagy a láb ujjain kezdődik, illetve végződik, ezért a méréseket ezeken a könnyen hozzáférhető területeken végezzük. Tehát a kéz és a láb ujjainak meghatározott pontjain mérjük a bőr alatti bioelektromos áramot. A mérést egy leginkább golyóstollhoz hasonlító műszerrel végezzük, tehát tűszúrás nélkül, kisfokú nyomást gyakorolva az adott pontra. Az így kapott értékeket a számítógép hasonlítja össze az egészséges emberekre megállapított értékekkel. Az eltéréseket táblázat vagy grafikon formájában rögzítjük, amit a vizsgált személy kézhez is kap.

Milyen információkat nyerhetünk a vizsgálat segítségével?

Mérhető az energia-eloszlás a szervezetben, megítélhető a szervezet energiaszabályzó képessége, felismerhető az energiablokkok helye.
Felmérhető az egyes meridiánok, a különböző szervek, szövetek szabályzó, és alkalmazkodó képessége. Felfedezhetők az ún. regulációs gócok, zavarómezők, vagyis azok a területek, ahol megtörik vagy zavart szenved a normális szabályozás, energiaáramlás.
Megítélhető az adott szervezet egyes részeinek, szerveinek energetikai, állapota.

Felmérhető a pontok, meridiánok, funkciós körök és a hozzájuk reflexesen tartozó szervek, szövetek energetikai, funkcionális állapota, annak normálistól való eltérése.
Felmérhető a szervezet általános vitalitása, vegetatív tónusa és stresszterheltsége.
A szervek, szervrendszerek alul-, túl- és blokkolt működése diagnosztizálható, gyulladásos vagy degeneratív (elfajulást okozó) folyamatokra, tendenciákra, illetve szabályozási és funkcionális zavarokra derülhet fény.
A beteg állapota a kezelés során és után is kontrollálható, nyomon követhető.

Kiegészítő vizsgálattal kiszűrhetők a szervezet számára káros anyagok, feltárhatók az allergiás kórképek és azok háttere, gyors anyag-, táplálék- és gyógyszertesztelés végezhető.

 

Kinek ajánlott?

  • Egészséges személyeknek, ha fontos érték számukra az egészség, és szeretnének képet kapni szervezetük általános állapotáról, megtudják, hogy hol van szervezetükben a „leggyengébb láncszem”

  • Fokozott stresszterhelésnek kitett egészséges személyeknek, hogy megtudják, hagyott-e már nyomot a stressz a szervezetükben.

  • Bizonyos nehezen megfogható betegségek, tünetek (fájdalomszindróma, krónikus fáradtság szindróma, vegetatív zavarok) hátterének tisztázására

  • Régebb óta fennálló panaszok esetén, ha az orvosi kivizsgálás nem találta meg az okot.

  • Több különböző betegség vagy panasz esetén, az összefüggések feltárása céljából.

  • Krónikus betegség esetén a lefolyás ellenőrzéséhez, a gyógyulás megítéléséhez.

 


 
 

 

Összefoglalás:

 

A Voll-féle diagnosztika a bőr megadott pontjain történő elektromos vezetőképesség mérésen alapul. 
A mért értékek nagysága összefüggésben áll az adott ponthoz tartozó meridiánon vagy szervben zajló folyamatok intenzitásával. Azaz túl magas érték esetén felfokozott működésre, gyulladásos folyamatokra utal a mérési eredmény, míg a túl alacsony mért érték alulműködést jelez. Az elmélet a ponton mért mutatóesés nagyságának, tehát a mért maximumértékhez képest a pár másodperces mérési idő alatt történt értékcsökkenésnek is jelentőséget tulajdonít. A nagyobb mutatóesés gyengébb regenerációt, működést jelez Dr. Reinhold Voll tanai szerint.
A Voll-féle diagnosztikát gyakran használják állapotfelmérésre, allergia vizsgálatokra illetve étrendkiegészítők bemérésére/kiválasztására is.

Elérhetőség

Elixír Stúdió
Klimó György Utca 21/A
Pécs
7624

+36306430974

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode